@misc{Węgorowska_Katarzyna_Językowe, author={Węgorowska, Katarzyna}, howpublished={online}, publisher={Zielona Góra: Uniwersytet Zielonogórski, Instytut Filologii Polskiej}, language={pol}, abstract={Cuisine is an integral element of any also Polish, culture. This article is a linguistic­culturological reflection on Polish Borderlands` dishes and beverages (e.g. kutia ?wheat grain, poppy seeds and honey dish`, kumpiak "cured ham", mamałyga "maise fluor porridge", nadzianka "potato stuffed intestines", strudel, paska "Easter bread", "sosnówka" "pine liqueur") which are a part of regional "melting pot of flavors", and therefore the "culinary melting pot" of Ziemia Lubuska region.}, type={artykuł}, title={Językowe i kulturologiczne wyróżniki kresowych kulinariów utrwalone w wybranych regionalnych opracowaniach o Ziemi Lubuskiej = Linguistic and culturological characteristics of Polish Borderlands cuisine preserved in selected regional studies on Ziemia Lubuska region}, keywords={kulinaria, język , kultura, Kresy Wschodnie, Ziemia Lubuska, cuisine, language, culture, Polish Eastern Borderlands}, }