Obiekt

Tytuł: Effect of Recycled Tire Rubber and Marble Waste on Fresh and Hardened Properties of Concrete

Współtwórca:

Kuczyński, Tadeusz - red.

Tytuł publikacji grupowej:

CEER, nr 32, vol. 1 (2022)

Abstract:

This paper investigates the effect of simultaneous adding of recycled tire rubber (RTR) and marble waste (MW) as fine aggregates on the properties of concrete. To achieve this objective, the particles size distribution of crushed sand (CS) was corrected by the use of marble waste sand (MWS), and RTR was used by volumetric substitution (1%, 2%, 3% and 4%) of aggregates in concrete. The fresh properties were investigated using the slump, density and air content tests. ; Hardened properties were investigated through the compressive strength, flexural strengths, pulse velocity, elastic modulus and water absorption. The obtained results showed that the increase in the substitution rate of RTR reduced the fresh and hardened properties of concrete containing marble waste sand. However, with low substitution rates the properties of concrete remain satisfactory and the utilization of RTR and MWS leads to making a green concrete while protecting the environment.

Opis:

tytuł dodatkowy: Prace z Inżynierii Lądowej i Środowiska

Wydawca:

Zielona Góra: Oficyna Wydawnicza Uniwersytetu Zielonogórskiego

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

oai:zbc.uz.zgora.pl:72858

DOI:

10.2478/ceer-2022-0013

Strony:

218-239

Źródło:

Civil and Environmental Engineering Reports (CEER), no 32, vol. 1

Jezyk:

eng

Licencja CC BY-NC-ND 3.0:

kliknij tutaj, żeby przejść

Prawa do dysponowania publikacją:

Biblioteka Uniwersytetu Zielonogórskiego

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2023-03-30

Data dodania obiektu:

2023-03-30

Liczba wyświetleń treści obiektu:

94

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://zbc.uz.zgora.pl/repozytorium/publication/79969

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Obiekty

Podobne

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji