Obiekt

Tytuł: Experimental investigation of cementitious materials using the prism technique

Współtwórca:

Kuczyński, Tadeusz - red.

Tytuł publikacji grupowej:

CEER, nr 30, vol. 1 (2020)

Abstract:

Numerous studies have shown that the non-destructive testing has proved the exceptional role in supervising the quality of concrete. Today, they represent an alternative that contributes to the resolution of materials diagnostic problems without altering them. This work presents an experimental study using a pulse-echo method that has the advantage of generating two types of wave (compressional and shear) by a mode conversion using just one transducer. The samples were made in a prismatic form. ; The results recovered from backscattered echoes are extracted using an estimation algorithm. These data were exploited to determine velocities of the tested material then the reflection coefficients for related them with the compressive strength. The tests were conducted with six samples with varied water/cement ratio. The results obtained showed that the prism technique has the potential to evaluate characteristics cementitious material using this proposed process.

Opis:

tytuł dodatkowy: Prace z Inżynierii Lądowej i Środowiska

Wydawca:

Zielona Góra: Oficyna Wydawnicza Uniwersytetu Zielonogórskiego

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

oai:zbc.uz.zgora.pl:72451

DOI:

10.2478/ceer-2020-0015

Strony:

196-212

Źródło:

Civil and Environmental Engineering Reports (CEER), no 30, vol. 1

Jezyk:

eng

Licencja CC BY-NC-ND 3.0:

kliknij tutaj, żeby przejść

Prawa do dysponowania publikacją:

Biblioteka Uniwersytetu Zielonogórskiego

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2023-03-21

Data dodania obiektu:

2023-03-21

Liczba wyświetleń treści obiektu:

91

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://zbc.uz.zgora.pl/repozytorium/publication/79532

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Obiekty

Podobne

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji