Object

Title: Changes to water quality in the water supply network of Zielona Góra = Zmiany parametrów fizyko-chemicznych wody w sieci wodociągowej w Zielonej Górze

Contributor:

Kuczyński, Tadeusz - red.

Group publication title:

CEER, nr 29, vol. 1 (2019)

Abstract_pl:

W artykule przedstawiono zmiany parametrów fizyko-chemicznych w sieci wodociągowej w Zielonej Górze. Na podstawie uzyskanych wyników badań określono wpływ przetrzymania wody w sieci wodociągowej na jej jakość w punktach pomiarowych zlokalizowanych na terenie Zielonej Góry. Wykazano, że wraz ze wzrostem odległości punktów pomiarowych od Stacji Uzdatniania Wody wzrastały wartości stężeń, głównie żelaza, mętności i barwy. Analizując wyniki stwierdzono, że czas przetrzymania oraz rozbiory wody w sieci są najistotniejszymi czynnikami powodującymi pogorszenie jakości wody w punktach pomiarowych.

Abstract:

The article presents physiochemical parameter changes in water supply network of Zielona Góra. On the basis of the obtained test results, the impact of prolonged retention of water in the network on its quality was determined, at the measuring points located on the territory of Zielona Góra. It was shown that together with an increase in distance of measuring points from Water Treatment Plant, content of mainly iron, turbidity and colour increased too. In the results analysis, it was determined that retention time and water distribution are the most significant factors in the network contributing to deterioration of water quality at measuring points.

Description:

tytuł dodatkowy: Prace z Inżynierii Lądowej i Środowiska

Publisher:

Zielona Góra: Oficyna Wydawnicza Uniwersytetu Zielonogórskiego

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

oai:zbc.uz.zgora.pl:67691

DOI:

10.2478/ceer-2019-0007

Pages:

92-101

Source:

Civil and Environmental Engineering Reports (CEER), no 29, vol. 1

Language:

eng

License CC BY-NC-ND 3.0:

click here to follow the link

Rights:

Biblioteka Uniwersytetu Zielonogórskiego

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information